Uw besparingen

Een besparing van 75% is al snel meer dan € 500,- per jaar.

Koop uw waterontharder bij Aqua Delight in Leeuwarden

Besparing

Naast de vele andere voordelen van waterontharding bespaart u ook nog eens 50 tot 75% op de kosten van schoonmaakmiddelen e.d. Uit cijfers van het CBS blijkt, dat als u €100,- per week aan boodschappen besteedt, u hiervan ongeveer €15,- uitgeeft aan schoonmaakmiddelen e.d. Een besparing van 75% is dan al snel meer dan € 500,- per jaar. Een waterontharder verdient zijn aanschafprijs dus echt terug.

Vermindering van huidproblemen en het voorkomen van kalkaanslag zijn eigenlijk de voornaamste redenen voor de aanschaf van een waterontharder. Maar ook het schoonmaken kost minder tijd en moeite en u houdt dus meer tijd over voor de aangename dingen in het leven. Verder is de besparing op het gebruik van schoonmaakmiddelen niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Wilt u in de praktijk zien hoe de besparing van schoonmaakmiddelen bereikt wordt? Bel dan gerust voor een afspraak zodat wij u het verschil tussen kalkhoudend en kalkvrij water in de praktijk kunnen laten zien. Ook vertellen wij u, aan de hand van een meting, hoe hard uw water is.

Daarnaast vermindert kalkaanslag drastisch de levensduur van alle installaties en apparaten die gebruik maken van water. Iets wat veel extra kosten veroorzaakt. Tevens laat kalkaanslag het energieverbruik aanzienlijk stijgen. In cv-ketels, wasmachines, waterkokers e.d. fungeert de kalkafzetting als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Er is dus aanzienlijk meer energie nodig om het water alsnog te verwarmen. Dit heeft een onnodig hoge gas- en elektriciteitsrekening tot gevolg. De cijfers in onderstaande tabel spreken voor zich.

De isolerende eigenschappen van kalksteen:

Scroll naar boven